Paal 26

Paalsesteenweg 240
3583 Paal

work pref 011 74 30 08

work 011 74 04 18

Paal 26

Kaasbuffet

We verzorgen eveneens kaasschotels aan € 17.00 voor ongeveer 150 gram p.p. We kiezen met u of we kiezen voor u. We stellen een mix samen van geiten-, witschimmel-, gewassen-, halfharde- en blauwgeaderde kazen. Uw kaasplank garneren we met vers fruit, noten en gedroogde vruchten. Een kaasschotel is mogelijk vanaf 10 personen.

Belgische kazen

Bleu des Moins (blauwgeaderde kaas met een witschimmelkorst)  
Chimay (zowel de Grand Classic, Grand Cru als met bier: smeuïge, romige kaas)  
Dulses (volle en heel aromatische kaas met zeewier en een vleugje look)  
Echte Loo (abdijkaas met een pittige smaak)  
Orval (romige trappistenkaas met een pittige smaak)  
Rochefort (de zachte, romige en traditionele variant of die met hazelnoten, basilicum of zeewier)  
Brie (verse kaas, naturel of met kruiden, look, brandnetel…)  
Nazareth (gatenkaas met een zachte notensmaak)  
Passendale Bel Age (halfoude en halfharde kaas met een uitgesproken smaak)  
Herve (zachte, romige kaas)  

Franse kazen

Camembert de Normandie (erg romige, witte schimmelkaas)  
Caprice des Dieux (zachte, smeuïge witte schimmelkaas)  
Roquefort (blauwe kaas uit Roquefort)  
Banon (zachte kaas op basis van geitenmelk)  
Morbier (halfharde kaas uit de Jura met een zwarte ader gevormd door een laagje zout en as)  
Ossau-Iraty (volle, halfharde kaas op basis van schapenmelk)  
Gris de Lille (gewassen-korstkaas met een heel sterke smaak en geur)  
Chaumes (gewassen-korstkaas met een zachte smaak, een klassieker wat de kaasschotel betreft)  
Cantal (zachte smaak die doet denken aan weidegrond)  
Livarot (zachte kaas met een pittige smaak)  

Italiaanse kazen

Fontina (zachte kaas met een ietwat zoete en nootachtige smaak met kleine gaten)  
Gorgonzola (blauwgeaderde kaas met een typische schimmelsmaak)  
Murazzano (kortgerijpte kaas van schapenmelk)  
Mozzarella (zachte, lichtzure verse kaas)  
Grana pardano (harde kaas met een pittige smaak en aangenaam aroma)  
Taleggio (zachte kaas met een rode, zachte korst)  
Bel Paese (romige en pittige kaas met een goudgele kleur)  
Pecorino (kaas van schapenmelk met een rijke smaak)  
Caciocavallo (zogenaamde kneedkaas met een pikante toets)  
Napoli Contadino (kaas met stukjes knoflook, olijven en zongedroogde tomaten)  

Bijpassende wijnen

Kaas en wijn passen voortreffelijk bij elkaar op voorwaarde dat je rekening houdt met enkele combinatieregels.
De smaken van de twee natuurlijke producten moeten immers in evenwicht zijn.
Enkele combinatieprincipes, bekijk deze in onze wijnkaart:

Verse kaassoorten
Serveer hier een droge, nerveuze rode of witte wijn bij: Sancerre of Sauvignon blanc
 
Zachte kaassoorten
Ga voor een verfijnde en luchtige wijn: Beaujolais, Bergerac, Bordeaux of Corbières
 
Halfharde kaassoorten
De kleur wijn die je bij deze kazen schenkt, maakt niet zoveel uit. Wel kies je best lichte, zachte en droge wijnen: Muscadet, Mâcon, Côtes de Provence, Rosé d’Anjou, Beaujolais, Corbières
 
Harde kaassoorten
Drink een droge, fruitige wijn bij harde kazen: Sancerre
 
Schimmelkaas of blauwaderkaas
Dit soort kaas past het best bij een volle, rode wijn: Saint-Emilion, Pomerol, Bourgogne of Fleuri
 
Kaassoorten met een gewassen korst
Bij de uitgesproken smaak hoort een volle wijn met een rijke smaak: Bourgogne, Pomerol of Saint-Emilion