Paal 26

Paalsesteenweg 240
3583 Paal

work pref 011 74 30 08

work 011 74 04 18

Paal 26

Suggesties

Download onze suggesties

Mosselen (natuur/pikant)  
Mosselen (witte wijn/look/provençaal/roomlook)  
Mosselen – ‘cheff’ (gamba’s/cognac/zeekraal/schaaldierensaus)  
Spaghetti – mosselen – tomaten saus – rucola – parmezaanse kaas  
Salade souvlaki – feta – olijven – ansjovis – tzatziki  
Salade – roquefort – appel – noten (gekarameliseerd) – kippenreepjes  
Forel – amandelschilfers  
Pitta – lams (gemarineerd) – look saus  
Gazpacho – tomaat – komkommer – brood  
Panna cotta – witte chocolade – aardbeien – crunch  

In de kijker

Koolputter goud blond (alc. 9.1% vol.)  
Julius (alc. 8.5% vol.)  
Goose honkers ale (alc. 4.3% vol.)
 
Corona (alc. 4.5% vol.) bestel 4 corona = plus 1 gratis  
Piña colada (witte rum – batida de coco – malibu – amaretto – ananassap)  
Caipirinha (limoen – cachaça – geraffineerde suiker – ijs)  
Sweet lillet sprits (lillet – prosecco – suikersiroop – verse munt)  
Dark ‘n’ stormy (bruine rum – gemberbeer – limoen)  

Wine

Mavum ‘Pinot Grigio – Pinot Nero’, Maurizio Martino, Delle Venezie, Italia  
Proefnotitie: Aantrekkelijk bouquet met tonen van appel, citrusvruchten, abrikozen en peren. De rijke smaak is fris en de afdronk is lang, smakelijk en mineralig. 

Info: Opgericht in 1878 door Terence Biscardo. Als Veronese wijnhandelaar ontwikkelde hij het bedrijf in de eerste decennia van de 20e eeuw. Het wijnhuis is gelegen in San Bonifacio te Verona. Vandaag zijn het de erfgenamen van deze traditionele familie, Maurizio en Martino Biscardo die het bedrijf leiden. Zij streven steeds naar kwalitatieve verbeteringen om het merk en de faam van hun familie sterker naar voor te doen komen. We hebben in deze cuvée van Pinot Grigio en Pinot Nero druiven de kenmerken van de delicatesse en geur gecreëerd. Pinot Grigio is één van de meest bekende druiven ter wereld en het is synoniem van Italië. Onze Pinot Grigio heeft zijn oorsprong door 10-15 jaar oude wijngaarden, deels gelegen op de vlakte met kalkhoudende grond en deels op de heuvels. Deze bijzondere lokalisatie geeft de wijn een delicate mineraliteit, een belangrijke structuur en typische parfums. Pinot Nero met een leeftijd tussen 15-20 jaar oude wijngaarden wordt verkregen uit een zeer zachte druk en een snelle scheiding van de druiven. Hierdoor wordt er delicaat wit druivensap verkregen dat wordt opgeslagen in roestvrijstalen tanks en onder gecontroleerde temperatuur wordt gegist en vermengd met de Pinot Grigio. 

Herkomst: Veneto 

Druivensoort: 50% Pinot Grigio, 50% Pinot Nero 

 
Wine Makers Pride, Mendoza, Malbec Extrem, Argentina  
Proefnotitie: De neus geurt aards en naar aroma’s van orientaalse specerijen en Muskaat. De aanzet is sappig en fruitig gevolgd door zachte, aangename tannines. 

Info: Het grootste en belangrijkste wijngebied van Argentinië is nog steeds Mendoza. Ongeveer drie/vierde deel van de wijnbouwgrond van Argentinië bevindt zich in deze regio. Lage opbrengsten, een manuele oogst en de goede verzorging van de wijngaarden zijn mede bepalend voor de uitstekende kwaliteit van de wijnen uit Mendoza. Mendoza is gelegen aan de voet van het Andesgebergte, ongeveer 960km ten westen van Buenos Aires. De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte tussen de 600 m en 1500 meter. De wijnstokken staan aangeplant op een zanderige bodem met stenen, ideaal voor wijnbouw (phylloxera houdt niet van zandbodems). 

Herkomst: Mendoza 

Druivensoort: 100% Malbec