Dranken - Grand Café Paal 26
Dranken

Dranken

Waters

Chaudfontaine (still / sparkling)
Chaudfontaine (still / sparkling) – liter
Vittel 0,5
San pellegrino 0,5

Gezond

Natuur (sinaas / citroen / mix) 0,25 – 0,50
Appletise
Almdudler
Minute maid (orange / tomaat / appel / multivitamine / appelkers / roze pompelmoes)

Soft drinks

Coca cola (original / light / zero)
Fanta orange
Sprite
Nordic mist tonic
Tönissteiner (orange / citroen / vruchtenkorf / naranja)
Lipton ice tea regular
Schweppes (agrum / soda)
Gini
Orangina
Cécémel
Fristi

Bier van ’t vat

Jupiler 25cl.
Jupiler 33cl.
Jupiler 50cl.
Leffe blond 33cl.
Leffe bruin 33cl.
Hoegaarden blanche 25cl. (juli-augustus)
De Koninck 25cl.
Julius – alc. 8.5% vol. 33cl
Karmeliet – alc. 8% vol. 33cl.

Bieren uit de fles

Jupiler (alcoholvrij) – 25cl.
Hoegaarden rosé
Hoegaarden blanche
Belle-vue gueuze
Rodenbach

Van de Streek

Ter Dolen blond – alc. 6.1% vol.
Ter Dolen donker – alc. 7.1% vol.
Ter Dolen kriek – alc. 4.5% vol.
Koolputter zwart – alc. 10% vol.
Koolputter goud blond – alc. 9.1% vol.

Leffe

Blond – alc. 6.6% vol. 33cl. (van het vat)
Is een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert, lekker op elk uur van de dag. Zachte toetsen van vanille en kruidnagel.
Bruin – alc. 6.5% vol. 33cl. (van het vat)
Is een authentiek abdijbier met een diepe, herfstbruine kleur en een volle, lichtzoete smaak, beiden te danken aan de donker gebrande malt. Gebrande aroma’s zijn van bitter tot karamel.
Ruby – alc. 5% vol. 33cl. (juni)
Is een robijnrood, verfrissend bier dat ontstaan is uit de unieke combinatie tussen het abdijbier, een fijne toets van hout en het delicate aroma van rode vruchten en rozenhout.
Radieuse – alc. 8.2% vol. 33cl. (maart-april)
Is een amberkleurig abdijbier, rijk aan aroma’s en heerlijk verfijnd met citrusvruchten en korianderzaadjes. Een heel complex bier voor de echte fijnproevers.
Tripel – alc. 8.5% vol. 33cl. (september-oktober)
Is een authentiek blond abdijbier met karakter, dat nagist in de fles dankzij het hoge gehalte aan gist. Een bier met een rijk geschakeerd aroma. Krachtig en bitter met de verfijnde smaak van kruidnagel.
Royale gold – alc. 7.5% vol. 33cl. (januari-februari)
Is een blond bier met hoge gisting op basis van drie verschillende soorten hop, dat een perfect evenwicht biedt tussen zoet en bitter.
Rituel – alc. 9% vol. 33cl. (november)
Is een mooi, koperkleurig bier met hoge gisting. De krachtige aroma’s geven dit bier een intens, uitgesproken karakter. Subtiele toetsen van fruit en bittere kruiden.
Nectar – alc. 5.5% vol. 33cl. (mei)
Is een oranjekleurig blond bier waar honing aan werd toegevoegd. Dit zacht en verfrissend bier typeert zich door een vleugje zuurheid en draagt een heuse overvloed aan aroma’s van honing en wilde bloemen met zich mee.
Winter – alc. 6.6% vol. 33cl. (december)
Is een speciaalbier waar men elk jaar tijdens de feestdagen van kan genieten. Een hartverwarmend, karaktervol bier met een fruitig, gekruid boeket. Heerlijke toetsen van kruidnagel en karamel.
Zomer–alc.5.2%vol.33cl.(juli-augustus)
Verfrissend en elegant, het bier onthult een aromatisch boeket gekenmerkt door fruitige en licht gekruide tonen. De aroma’s schommelen tussen zoet- en bitterheid.

Trappist

Westmalle tripel – alc. 9% vol.
Westmalle dubbel – alc. 7% vol.
Chimay cinq cents – alc. 8% vol. (wit)
Chimay grande réserve – alc. 9% vol. (blauw)
Orval – alc. 6.2% vol.

Exclusief

Duvel – alc. 8.5% vol.
Vedett blond – alc. 5.2% vol.
La chouffe blond – alc. 8% vol.
Val dieu triple – alc. 9% vol.
St. Bernardus abt 12 – alc. 10% vol.
Triple d’anvers – alc. 8% vol.
Paix dieu – alc. 10% vol.

Apero

Maison ‘classic’ (op basis van sinaasappelsap)
Maison ‘woman’s apero’ (op basis van prosecco & gancia)
Maison ‘men’s apero’ (op basis van prosecco & whiskey)
Kirr
Kirr royal
Aperol
Porto offley (wit / rood) 10 cl.
Sherry dry 10 cl.
Pineau des charentes bisquit 10 cl.
Martini (bianco / rosso / rosato) 10 cl.
Campari
Ricard
Gancia 10 cl.
Pisang
Passoã
Malibu
Batida de coco mangaroca 5 cl.
Batida de coco mangaroca 8 cl.

Apero zonder Alcohol

Crodino
Crodinorosso
Seedlipspice (zoethout–kardemon–zestecitroen)
Seedlipgarden(rozemarijn–jeneverbes)

Cocktail

Tequila sunrise (tequila – sinaasappelsap – grenadine)
Mojito ‘original’ (witte rum – rietsuiker – munt – limoen – soda)
Mojito ‘sweat’ (witte rum – rietsuiker – munt – limoen – soda – suikersiroop)
Cuba libre (donkere rum – cola – limoensap – limoen)
Tequila sunrise (tequila – sinaasappelsap – grenadine)
Martini rosato royal (martini rosato – prosecco – kaneel – appelsien)
Martini bianco royal (martini bianco – prosecco – munt – limoen)
Aperol spritz (aperol – prosecco – bruis water)
Caipirinha (limoen – cachaça – geraffineerde suiker – ijs)
Fesztival (gin – tonic – verse basilicum – peper)
Negroni (campari – gin – martini rosso – tonic – appelsien – kaneel)

Sangria

Sangria (rood / wit)
glas (25cl, zonder fruit)
vers fruit p.p.
½ liter
liter

Gin

Hendrick’s (alc. 41.4% vol.)
Beefeater london dry
Monkey 47 schwarzwald dry (alc. 47% vol.)
Bulldog london dry
Mombasa club (alc. 41.5 % vol.)
Mare (alc. 42.7 % vol.)
Copper head (alc. 40% vol.)
Professor cornelius ampleforth’s bathtub (alc. 43.3% vol.)
Bobby’s (alc. 40% vol.)
Naque (alc. 46.3% vol.)
Spring ladies edition (alc. 38.3% vol.)

Special Tonic

Fever-tree premium indian
Fever-tree mediterranean
Fentimans light
Fentimans rose lemonade
1724
Indi & co
Thomas henry ginger beer

Gin Tonic Tasting

Hendrick’s (alc. 41.4% vol.) – Schotland
Smaak: Ontstaan in 1999. Toen een Master Distiller van een bekende whisky in het geheim experimenteerde met Carterhead en Bennet Stills kwam hij uit op het uitzonderlijke recept wat nu bekend staat als Hendrick’s. Nog steeds blijft het een mysterie wie dit is geweest. Hendrick’s is een gin bestaande uit twee distillaten waar een infusie van rozenblaadjes en komkommer aan wordt toegevoegd. Hendrick’s is een ‘Distilled Gin’ zoals dat heet. Eigenzinnig, niet voor iedereen en gehuld in een donkere medicijnfles.
Garnituur: Komkommer
Tonic: Fentimans light (aan te raden)
Beefeater london dry (alc. 40% vol.) – Verenigd Koninkrijk
Smaak: Een absolute klassieker en één van de meest herkenbare en typische gins op de markt. Het is een London Dry Gin die heel geliefd is. De gin heeft een hele scherpe en droge smaak die botanisch in evenwicht wordt gebracht. Citrusvruchten en jeneverbes zijn sterk aanwezig bij de afdronk.
Garnituur: Jeneverbes en zeste van citroen
Tonic: Fever-tree mediterranean (aan te raden)
Monkey 47 schwarzwald dry (alc. 47% vol.) – Duitsland
Smaak: Uit het Zwarte Woud, gemaakt met 47 hand geplukte kruiden en specerijen welk in extreem zacht bronwater geweekt worden. Voor de botteling heeft de gin ongeveer 100 dagen gerijpt in vaten van aardewerk. Op het etiket staat de datum van botteling alsook het vatnummer en flesnummer vermeld. De zoon van de beroemde bartender Salvatore Calabrese ontwikkelde deze gin. Stevig en complex in geur en smaak. Hints van kokos en grapefruit. Een gin die alle registers opentrekt. Ondanks de zeer uitgesproken kruiden, jeneverbes en peper blijft de citrussmaak overeind.
Garnituur: Zeste van appelsien
Tonic: Fentimans light (aan te raden)
Bulldog london dry (alc. 40% vol.) – Verenigd Koninkrijk
Smaak: Wordt viervoudig gedistilleerd in koperen ketels en is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. De fles verraad al veel, we hebben hier te maken met een echte stoere Londense gin! De fles heeft een ruige hondenhalsband met ‘studs’ gekregen om zijn dominante karakter te benadrukken. Complex, harmonieus palet van bloemen, citrus, kruiden en subtiele jeneverbes. Opmerkelijke botanicals in de gin zijn drakenoog (het kleine broertje van de lychee), lotusbladeren, lavendel, klaproos en amandelen.
Garnituur: Zeste van appelsien, kaneel en peperbol
Tonic: Indi & co (aan te raden)
Mombasa club (alc. 41.5% vol.) – Verenigd Koninkrijk
Smaak: De fles waarin deze gin zich bevindt, is de belichaming van de geschiedenis ervan. De Mombasa Club, die gebaseerd is op een recept van 1888, werd exclusief gedistilleerd voor de toenmalige Britse kolonie Kenia. Vandaag de dag wordt deze drank gemaakt met zorgvuldig geselecteerde aromatische kruiden en planten zodoende het exclusieve recept en authentieke smaak nieuw leven in te blazen. Het boeket geurt naar exotische engelwortel, cassiaschors en korianderzaad in combinatie met een aantal meer voorkomende aroma’s zoals kruidnagel en komijn. Dit alles kan waargenomen worden op de achtergrond van de welbekende jeneverbes. Uw gehemelte mag bij deze gin genieten van een zoet en harmonieus geheel dat zowel fris als elegant is. Het geheel is best kruidig en limoen- en anijstinten dragen bij tot het totaalpakket. De afdronk kan omschreven worden als een langgerekte bitterheid die alle zintuigen prikkelt.
Garnituur: Zeste van citroen en steranijs
Tonic: Fentimans light (aan te raden)
Mare (alc. 42.7% vol.) – Spanje
Smaak: Deze ‘Mediterrane Gin’ dankt zijn onderscheidende karakter aan de ongewone kruidendistillaten die deel uitmaken van de gin. Een wandeling door een Mediterrane tuin brengt deze gin olijven, tijm, rozemarijn en basilicum. Ze worden bijgestaan door de jeneverbes met zijn tonen, lavendel- en dennennaalden. Op het palet een krachtige smaak van jeneverbes, peperig en warm (koriander en kardemom) met hinten van de kruiden met een frisse ondertoon van citrusfruit. Een lange finish met een onmiskenbare smaak van basilicum neemt langzaam afscheid.
Garnituur: Tijm of rozemarijn, kardemon en zeste van citroen
Tonic: 1724 (aan te raden)
Copper head (alc. 40% vol.) – België
Smaak: Het resultaat van een samenwerking tussen Yvan Vindevogel, een apotheker uit Kortrijk die sterk geïnteresseerd is in het heelkundige aspect van gin, en Bernard Fillier, eigenaar van de door menig gekende graanstokerij Filliers die superieur is in het distilleren van alcohol op basis van jeneverbessen. De overheerlijk zachte Belgische gin bevat verschillende botanicals als jeneverbessen, sinaasappelschil, korianderzaad, engelwortel maar ook kardemom. Dit geeft een zachte en frisse neus van citrus. Naast de bijzonder zachte smaak is ook de koperen fles zeer opvallend. De naam Copperhead wijst niet alleen op de koperen lambiek die al van de oorsprong gebruikt wordt om alcohol in te stoken, maar hij wijst ook op de koperkop, een type slang die gekend is van het symbool voor de farmacie.
Garnituur: Jeneverbes en zeste van sinaasappel
Tonic: Fever-tree handpicked elderflower (aan te raden)
Professor Cornelius Ampleforth’s bathtub (alc. 43.3% vol.) Verenigde Staten
Smaak: Niet zomaar een compound gin. Het is een buitengewone award-winnende gin geproduceerd door Professor Cornelius Ampleforth. De inhoud van de in bruin papier verpakte fles is zeker de moeite waard! De licht getinte gin wordt op de traditionele Cold Compounding manier gemaakt. De juiste lengte van het macereren van de kruiden wordt bepaald aan de hand van monsters die tijdig genomen worden. Vroeger werden er hoge taxen ingevoerd voor het maken van gin. Mensen begonnen daarom ‘Bathtub Gin’ te maken in huis. Ze stookten alcohol in hun bad en brachten er verschillende botanicals aan toe om op smaak te brengen. Ook bij deze Bathtub gin zijn de botanicals pas na de distillatie toegevoegd, vandaar de naam. Deze buitenaardige gin wordt maar in heel kleine oplage geproduceerd! In de neus krijg je een vleugje van jeneverbessen. In de achtergrond komen vooral kardemom en oranjebloesem naar boven met een kleine hint van kaneel. In de mond smaak je vooral de jeneverbessen, eens het je gehemelte bereikt komen de plantaardige botanicals naar boven.
Garnituur: Zeste van sinaasappel met kruidnagels
Tonic: Fever-tree handpicked elderflower (aan te raden)
Spring ladies edition (alc. 38.3% vol.) – België
Smaak: Een ode aan de vrouw. Het is een florale zachte gin die uitblinkt in elegantie. Wat de Ladies Edition uniek maakt is de toevoeging van witte perzik en witte thee. Witte thee is de beste thee ter wereld en wordt niet gefermenteerd. Hierdoor is de smaak fenomenaal en zacht. Het verhaal gaat dat apen getraind worden door monniken om de thee blaadjes te plukken op 2000 meter boven zeeniveau. Daarnaast werden om deze gin samen te stellen onder andere volgende ingrediënten gebruikt: gerst, rogge, tarwe, engelwortel, korianderzaad, citroen, jeneverbessen, steranijs, kardemom en sinaasappelschil. De gin krijgt meer florale accenten door de thee en de weinige tannines. De witte perziken zorgen voor meer zoete accenten.
Garnituur: Rose besjes, zeste van appelsien en kaneel
Tonic: Fentimans rose lemonade (aan te raden)
Bobby’s (alc. 40.0% vol.) – Nederland
Smaak: Schiedam is zowat het hart van Nederland qua jenevers en gins. Bobby’s Dry Gin is een hedendaagse kruidige gin op basis van een receptuur van opa Jakobus (Bobby). Opvallend en typisch zijn de flessen door het Molukse designpatroon. De gin is een geurige en complexe gin, gemaakt met een combinatie van lokale en exotische kruiden. Kruidig en warm in de neus, een verse uitbarsting van citrus en kruiden met een licht peperige afdronk. Traditionele Indonesische kruiden en specerijen geven deze gin zijn uniek smaakprofiel. Ze gebruiken alleen de beste kruidnagel, koriander, citroengras en peper.
Garnituur: Peperbol
Tonic: 1724 (aan te raden)
Napue (alc. 46.3% vol.) Finland
Smaak: Is in 2015 verkozen tot de beste gin door ISWC. 250 experts hebben bij een blind proeverij Napue gin verkozen tot beste gin. Deze Finse gin werd bedacht door 5 vrienden na een avondje rye (rogge) whisky drinken, hun eigen Kyrö Distillery Company startten in een voormalig kaasfabriek. Na een succesvolle lancering van de eerste Finse whisky, wilden de vriendenclub zich storten op de gin markt. Ze noemden Napue gin naar de laatste veldslag uit Grote Noordse Oorlog in Isokyrö in 1714. Als basis gebruikte ze de rogge van de whisky en voegden dan 15 lokale botanicals toe. Napue gin heeft verbluffend krachtig bouquet: exotisch, kruidig en pittig in de neus. De kruiden met de jeneverbes is een heerlijke samenspel van aroma’s, met hinten van anijszaad en zwarte peper. In de mond geeft Napue gin zijn geheimen prijs: heerlijk kruidig, met noten van kaneel, gember en steranijs.
Garnituur: Rozemarijn
Tonic: Fever-tree mediterranean (aan te raden)

Rhum

Havana club añejo 3 años
Havana club añejo especial
Zacapa centenario 23 gran reserve

Wodka

Partisan
Grey goosse

Whisky – Whiskey

Chivas regal 12 years blended scoth whisky
Jack daniel’s old american tennessee
Justerini & brooks
Jameson irish whiskey
Glenfiddich special reserve 12 years scottish single malt
Talisker 10 years single skye malt

Cognac

Martell vs
Martell vsop
Calvados boulard
Grand marnier

Digestief

Limoncello (huisgemaakt)
Amaretto di saronno originale
Sambuca molinari
Cointreau l’esprit d’orange
Bailey’s irish cream
Averna amaro siciliano
Tequila pistoleros silver
Extra smeets
Jägermeister

Grappa

Bel colle di nebbiolo da barolo
Berta elisi

Warm

Espresso
Decafeïne
Espresso corto / ristretto
Espresso doppio
Caffè macchiato / caffè latte
Cappuccino Italiaans (melk)
Cappuccino Belgisch (slagroom)
Warme choco (cécémel)
Lipton thee (kamille – green – natuur – melk – citroen)
Verse munt thee
Verse munt thee met kaneel
Cafè Deluxe (palet van zoetigheden – verkrijgbaar tot sluiting keuken)

Warm – sterk

Hasseltse koffie (jenever)
Irish coffee (whisky)
Caffè italiano (amaretto)
Café cuba (rhum)
Koffie paal26 (advocaat)
Coffee dublin (bailey’s)
Café français (cognac)
Café paris (grand marnier)
Glühwein

Tea ‘Up! (kannetje, 2 kopjes)

English earl grey (black tea)
Gearomatiseerde zwarte thee. Sterke zwarte thee melange met klassieke bergamot toetsen. Ingrediënten: thee en bergamotaroma.
Citronella (green tea)
De klassieke touch van groene thee welke harmonieus is gecombineerd met de pittige frisheid van citroengras en citrusvruchten. Ingrediënten: thee, citroengras.
Marsepein rozen (black tea)
Een delicatesse bestaande uit amandelen en bloemen overgoten met Marsepein-/Rozenaroma. Ingrediënten: gesneden thee, amandelen, rozenknoppen en rozenblaadjes.
Sterren mix (kruidenmengeling)
het bekende mengsel van steranijs en zoethout. deze kruiden mix is biologisch !! ingrediënten: anijszaad, moerasspirea, jeneverbes, korenbloem, steranijs, zoethout en kruizemunt.
Aardbei-munt (Kruidenmengeling)
De frisse geur van Nana munt en de zoete smaak van rijpe aardbeien vervolledigen op harmonieuze wijze deze compositie. Ingrediënten: stukjes appel, peulvruchtvezels, brandnetel bladeren, blackberry blad (braam, zwarte bes bladeren), Nana mint, smaak en aardbei stukjes.
Rooibos
Licht en uitgebalanceerd met ingrediënten zoals kamille, venkel en citroenmelisse, valeriaan wortel en afgewerkt met een vleugje lavendel bloemen. Ingrediënten: Rooibos thee, pepermunt, kamille, venkel, citroengras, citroen, kardemom, valeriaan, stuifmeel, lavendel bloemen en blaadjes salie.
Rum cream (fruitmengeling)
De fruitige bessensmaak van deze mengeling versmelt volledig in perfecte harmonie met de sterke rum smaak. Op koude dagen met toevoeging van een beetje kaneel een alcoholvrij alternatief op de klassieke glühwein. Ingrediënten: hibiscusbloesems, druiven, vlierbessen, stukjes aardbei en frambozen.
Ginger lime
Scherpe smaak van gember en fris citroengras.