Paal 26

Paalsesteenweg 240
3583 Paal

work pref 011 74 30 08

work 011 74 04 18

Paal 26

Suggesties

Download onze suggesties

Mosselen (natuur/pikant) € 26,00
Mosselen (witte wijn/look/provençaal/roomlook) € 28,50
Spaghetti – mosselen – look – chili peper – koriander – witte wijn  € 23,00
Vitello tonato – vers gebakken tonijn – rucola € 25,50
Ossobuco ‘gremolata’ (platte peterselie – zeste van citroen – look) – tagliatelle € 21,50
Salade – geroosterde pompoen – feta – pancetta € 18,50
Wilde eend filet – boschampignons – butternut – portsaus – gebakken kriel € 27,50
Pladijs filet – prei puree – dijonsaus € 22,00
Filet pur  ‘rossini’ – gebakken ganzenlever – portosaus € 36,00
Tagliatelle – zalm – kruidenkaas – roomsaus € 19,50
Chocotoff – taart – bosvruchten – vanille-ijs €   9,50

Weekendmenu

Mogelijk per tafel op zaterdag, zondag en feestdagen vanaf 17.30u € 30,00

Dagschotel

Elke werkdag (niet op feestdagen) vanaf 12.00u tot uitputting voorraad
Zaterdag tot 17.00u
€ 15,00

Apero

Blue curaçao spritz  (bols blue curacao – prosecco – bruis water) €   8.00
Champagne – Pommery of Laurent-Perrier brut – 20cl.  (1 of 2 personen) + antipasti   € 25.00

Cocktail

Piña colada  (witte rum – batida de coco – malibu – amaretto – ananassap) € 9.00

Bier in de kijker

Leffe caractère (alc. 9% vol.)
4 weken gerijpt op eikenhouten snippers Schotse whisky – 50cl. (2 personen)
€ 21,50
Julius (alc. 8.5% vol.) van ‘t vat €   3,80
Ragnaröck blond (alc. 5.5% vol.) €   4,10
Ginette natural fruit (alc. 9% vol.)           €   3,50
Cuvée des trolls (alc. 7% vol.)  
Wedstrijd win gadget    
€  3,00
Ruwet apple cidre (alc. 4.5% vol.)            €  5,00
Gouden carolus cuvée keizer imperial dark whisky infused (alc. 11.9% vol.) €   6,00
Jupiler pure blond (alc. 3.1% vol.)  
BIER VAN DE MAAND 
€   2,90
Leffe zomer (alc. 5.2% vol.) €   4,50
Duvel tripel hop citra (alc. 9.5% vol.)
Actie Moortgat: spaar voor fles duvel 1.5 liter
€   5,10
Cubanisto (alc. 5.9% vol.) €   5,00
Chouffe soleil (alc. 6% vol.)  €   4,60

Wine

Domein Pietershof, Chardonnay, Voerstreek, Vlaamse Landwijn, België

Proefnotitie

De wijn heeft een mooie heldere kleur met een neus van verse citrusvruchten, rode appel en roze pompelmoes. Enorm sappig in de mond met een mooie mineraliteit en overwegend aroma’s van citrusvruchten aangevuld met impressies van kweepeer.

Info

Het Pietershof vinificeert voornamelijk witte wijnen van de klassieke druivenrassen zoals Chardonnay, Pinot Blanc , Pinot Gris en Auxerrois. Kenmerkend voor alle wijnen van het Pietershof is de zuiverheid en mineraliteit. Op de prestigieuze proeverijen scoort het Pietershof meer dan gemiddeld en eindigt vaak in de hoogste regionen. De wijngaard met een oppervlakte van 2 ha is gelegen aan het Krindaal, een kronkelende doorgaande weg van De Plank naar Sint Martens- en Sint Pietersvoeren. Met een zonovergoten zuidhelling, aan de noordzijde omzoomd door een dichte bosrand, spreken we hier van een ideale situering van deze wijngaard. Niet alleen de ligging, maar ook de bodem van silex en kalkzandsteen is vrijwel optimaal. Deze kalkrijke bodem, die 70 miljoen jaar geleden werd gevormd door de toenmalige zee die Europa bedekte, verleent de wijnen de zo geliefde mineraliteit. In mooie zomers worden de talrijke dikke silexstenen opgewarmd door de zon en geven ,na zonsondergang , hun warmte af aan de druiven die zich daarna nog urenlang koesteren aan deze ‘aardwarmte’. Alhoewel ons klimaat zeer wisselvallig en onvoorspelbaar is, biedt het microklimaat in de wijngaard, gemiddeld genomen over het hele seizoen genoeg warmte om de druiven te doen rijpen. Op de hiernaast afgebeelde foto ziet u fossielen van zee-egels en pijlstaartinktvissen, overblijfselen van het ondiepe deel van de zee die miljoenen jaren geleden de wijngaard bedekte.

Herkomst

Voerstreek

Druivensoort

100% Chardonnay

Domein Pietershof, Chardonnay, Voerstreek, Vlaamse Landwijn, België €   46,00
Fles om mee te nemen €   20,40
Glas  €     9,20
25cl  €   15,40
50cl €   30,70

Weekendmenu 

Zaterdag, zondag en feestdagen vanaf 17.30u
Prijs: € 30

 

6 & 7 oktober:

  • Vitello tonato
  • halve kip – champignonsaus – salade – friet
  • Chocotoff – taart – bosvruchten – vanille-ijs

13 & 14 oktober:

  • Gazpacho – tomaat – komkommer – brood
  • Ossobuco ‘gremolata’ – tagliatelle
  • Crêpe – mikado

20 & 21 oktober:

  • Erwten soep – rookworst
  • Pladijs filet – prei puree – dijonsaus
  • Panna cotta – witte chocolade – rode vruchten – crunch

27 & 28 oktober:

  • Salade – geroosterde pompoen – feta – pancetta
  • Spaghetti – mosselen – look – chili – koriander – witte wijn
  • Vanille ijs – warme chocoladesaus

Het weekendmenu is enkel mogelijk per tafel