Paal 26

Paalsesteenweg 240
3583 Paal

work pref 011 74 30 08

work 011 74 04 18

Paal 26

Wijnkaart

Rosé Wijn

“Les Chênes”, Cinsault & Syrah, Métairie, Pays d’Oc, France (rosé)

Proefnotitie: Deze Rosé is zalmkleurig en heeft een aroma van aardbeien. De wijn is verfrissend en elegant.
Info: Het domein is sinds 1995 gevestigd in de Languedoc. De wijngaarden liggen in de hoger gelegen gebieden en hebben verschillende terroirs mogelijke smaakconcentratie te krijgen. De belangrijkste doelstelling is om elk jaar opnieuw een constante en optimale kwaliteit te krijgen. Dit resultaat tracht men te krijgen door moderne vinificatie (wijnbereiding) processen toe te passen en de wijn in kleinere vaten te lageren dan gebruikelijk is. Vervolgens worden er, ook voor de cépage (druivenras) wijnen, blends gemaakt van tenminste 3 wijnen van verschillende bodems. Hierdoor zijn de wijnen allemaal zeer goed en constant van kwaliteit, precies passend bij de vraag van de huidige consument. Korte schilinweking gevolgd door een alcoholische fermentatie in roestvrijstalen vaten.
Herkomst: Languedoc
Druivensoort: 85% Cinsault en 15% Syrah

   

Witte Wijn

Brandvlei, Chenin blanc, Worchester, South-Africa (droog)

Proefnotitie: Deze enorm populaire druif geeft een zachte, milde en fruitige wijn. Een zeer verfrissend glas wijn, licht droog met aangename zuren.
Info: Het gebied rond Worchester is één van de oudste en één van de grootste wijngebieden van Zuid-Afrika. Ongeveer 20% van het wijnbouwareaal bevindt zich binnen dit gebied. Het klimaat is hier zeer warm en droog, het merendeel van de wijngaarden moet dan ook bevloeid worden. De oogst geschiedt zowel manueel als machinaal. De alcoholische fermentatie (een proces waarbij bacteriën, schimmels en gisten gebruikt worden om een voedingsmiddel te maken) vindt plaats onder gecontroleerde temperaturen.
Herkomst: Zuidelijk van het stadje Worchester (uitgesproken in Zuid-Afrika als “Woester”), in het wijngebied Breede Rivier.
Druivensoort: 100% Chenin Blanc. Liefst 25% van het wijngaardareaal in Zuid Afrika is aangeplant met dit druivensoort!

   

Sauvignon de Touraine, Domaine Gibault, Loire, France (droog/fruitig)

Proefnotitie: Zeer aromatische wijn met een optimale fruitconcentratie. In de neus aroma’s van groene appeltjes en buxus. Heel fris, sappig en smakelijk.
Info: Pascal Gibault vormt al de derde generatie op het familiedomein. Hij wordt bijgestaan door zijn vrouw Daniëlle en door zijn broer Bernard. Het domein is gelegen in het dorp Noyers sur Cher. De wijngaarden met een oppervlakte van ca. 18 ha. liggen langs de oevers van de Cher, in het hart van de appellatie (Aanduiding op etiket van Franse wijn waardoor de plaats van herkomst wordt gegarandeerd, waarbij de bodem, het klimaat, de druivensoorten en de diverse verplichtingen zoals minimale alcoholpercentage, maximale opbrengst per hectare, snoeimethode en vinificatievoorwaarden etc. van belang zijn). De bodem bestaat uit kleigrond met kalk voor de rode druiven en uit zandgronden voor de witte druiven. De oogst geschiedt volledig manueel en de druiven worden streng geselecteerd. Een lange vinificatie op lage temperatuur.
Herkomst: Touraine AC
Druivensoort: 100% Sauvignon Blanc

   

Château du Haut Mayne, Saint-Croix-du-Mont AC, Moelleux (zoet)

Proefnotitie: Château du Haut Mayne is een volle, rijke wijn met een licht bittertje in de afdronk. De Sémillon druif zorgt voor een solide structuur, die dan weer zorgt voor elegantie naarmate de wijn oudert.
Info: Château du Haut Mayne is gelegen in Sainte-Croix-du-Mont en is de tweede cuvée van Château des Mailles. Château des Mailles is sinds 1734 eigendom van de familie Larrieu. Het wijngaardareaal is 5 ha groot. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 60 jaar oud en staan aangeplant op een bodem van kalk en klei. De wijngaarden hebben een zuidelijke expositite en kijken uit over de Garonne.
Herkomst: Sainte-Croix-de-Mont AC
Druivensoort: 90% Sémillon, 5% Sauvignon en 5% Muscadelle

   

Alto Palena, Chardonnay Reserva, Leyda Valley, Chile (droog)

Proefnotitie: In de neus intense aroma’s van ananas, citrus en een heel zachte hint van vanille. De eerste aanzet is levendig en verfrissend, gevolgd door volle romige tonen, die zorgen voor een lange, intense afdronk.
Info: Van oudsher dateert het domein uit 1879. Het was destijds het eerste bedrijf dat mousserende wijnen in Chili en Zuid- Amerika maakte. Meer dan 100 jaar later start het bedrijf eveneens met het produceren van stille wijnen. Het bedrijf bevindt zich in Curico Valley t.w. Lontue en heeft een schat aan wijngaarden. De kwaliteit van de terroir komt tot uitdrukking in de wijnen die worden geproduceerd. Men plukt de oogst manueel in april en is onderhevig aan een strenge selectie. Moderne vinificatie onder gecontroleerde temperaturen. De helft van de wijn vergist in houten vaten en de andere helft in roestvrijstalen vaten. Geen malolactische gisting. Na de alcoholische gisting rijpt de wijn gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten (50%) en roestvrijstalen vaten (50%).
Herkomst: Valle de Leyda D.O.
Druivensoort: 100% Chardonnay

   

Chablis, Domaine Jean Collet, Bourgogne, France

Proefnotitie: Deze Chablis heeft een intens bouquet van rijpe en exotische tonen. In de mond vol, zacht en sappig, gevolgd door een lange afdronk met veel finesse. Complexe wijn!
Info: Sinds 1792 heeft de familie Collet zich van generatie op generatie toegewijd aan hun wijngaarden en het werk aan de wijnstokken. In 1952 startte Jean Collet Domaine Jean Collet met destijds 61 are wijngaarden. In die tijd werd de volledige oogst nog als bulk verkocht aan Négociants. In 1954 nam hij de stap om een deel van zijn oogst zelf te bottelen, gevolgd door export naar de USA in 1959. Gilles, de zoon van Jean vergezelde zijn vader in 1979, waarna de naam gewijzigd werd in Jean Collet et Fils. Het wijngaardareaal was toen 15 ha. Gilles’ zoon Romain vertegenwoordigt de 4e generatie en is sinds 2009 verantwoordelijk voor de vinificatie op het domein. Het domein en de kelders bevinden zich in het hart van Chablis. De familie Collet combineert moderne technologieën met de eeuwenoude tradities van wijn maken. Collet maakt bijzonder elegante wijnen, gekenmerkt door een erg mooie gele kleur met een groene glans. Al zijn wijnen bevatten veel finesse! De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken die aangeplant staan in de Montmains wijngaarden zijn 25 jaar oud en staan aangeplant op een bodem, die bestaat uit lagen van kalk en klei. Koude schilinweking, waarna er een temperatuur gecontroleerde fermentatie plaatsvindt in roestvrijstalen vaten. De wijn blijft rijpen “sur lie” tot aan de botteling, die jaarlijks in juli geschiedt na de oogst.
Herkomst: Chablis AC
Druivensoort: 100% Chardonnay

   

Givry 1er Cru Champ Nalot, Domaine Parize, Bourgogne, France

Proefnotitie: In de neus aroma’s van klein zwart en rood fruit, aangevuld met licht getoaste tonen. De smaak is soepel met mooi versmolten tannines. Een wijn met veel aroma en finesse. Lange, intense afdronk!
Info: Givry is een wijndorp in de Côte Chalonnaise (zuidelijke Bourgogne), op enkele kilometers westelijk van de stad Chalon- sur-Saône. Domaine Gérard & Laurent Parize maakt reeds 6 generaties Bourgogne wijnen. In 1946 werd Givry een officiële appellatie en sinds die tijd is Gérard gestart met het herplanten van de wijngaarden. Zoon Laurent is in de voetsporen van zijn vader getreden en het wijngaardareaal bedraagt op dit moment 7,5 ha. 5 ha. is beplant met Pinot Noir en de overige 2,5 ha. met Chardonnay. Zowel hun rode als hun witte wijnen behoren tot de absolute top uit deze gemeente. De stokken hebben inmiddels een respectabele leeftijd van 35-50 jaar. De oogst geschiedt volledig manueel en de druiven worden uiterst streng geselecteerd en grotendeels ontsteelt.
Herkomst: Givry AC
Druivensoort: 100% Pinot Noir

   

Pouilly Fuissé, Jean Rijckaert, Bourgogne, France

Proefnotitie: In de neus aromatisch met typische Sauvignon aroma’s zoals buxus en citrus. De rijpe appel is eerder discreet, maar in de mond proeven we een volle, vrij vette Chardonnay, met smaken van gele appel, ananas en typische botertonen. Een rondborstige wijn, met toch voldoende frisheid in de afdronk. De wijn heeft karakter, een goede structuur, is fruitig en erg smaakvol!
Info: Régine en Jean Rijckaert maken sinds 1998 hun eigen wijn van hun domein gelegen tussen de wijngaarden in het zuiden van de Bourgogne. Zij bezitten 4 ha. wijngaarden in de omgeving van Mâcon. Deze witte wijnen werden al snel een wereldwijd succes!
Herkomst: Pouilly-Fuissé AC
Druivensoort: 100% Chardonnay

   

Meursault “Sous La Velle”, Domaine Rémi Jobard, Bourgogne, France

Proefnotitie: Een uitmuntende wijn voor een gewone Village wijn. Een intens bouquet van honing, zuivel en bloesem. Krachtig, complex en breed in de mond met veel aroma’s van geel rijp fruit.
Info: Het domein ligt onderaan de heuvel op klei en grind en is ongeveer 220 meter lang. Het is een wijngaard geplant in 1930 met een oppervlakte van 1 ha. 39 a. Dit geeft regelmaat en vergelijkbare rendementen van het ene jaar op het andere, ongeacht de weersomstandigheden. Deze wijngaard is zeer gezond. Meursault is de witte Bourgogne die misschien wel het meest tot de verbeelding spreekt. Het zijn rijke, krachtige witte wijnen. Hoewel Meursault officieel geen Grand Crus kent zijn de beste wijnen van de 1er Cru akkers, Genevrieres, Charmes en Perrières van een zelfde niveau.
Herkomst: Bourgogne, Côte de Beaune
Druivensoort: 100% Chardonnay

   

Langhe Arneis, Cristina Ascheri, Piemonte, Italia

Proefnotitie: In de neus aroma’s van fruit, bloemen en specerijen. Deze droge witte wijn is elegant, delicaat en licht verteerbaar.
Info: Van origine waren de Giacomo Ascheri Cellars gelegen in La Morra. In deze regio bestaat nog steeds een dorp dat Ascheri heet. Hier werden begin 19e eeuw de eerste wijnstokken aangeplant en de eerste wijnen geproduceerd. Vandaag de dag bezit Ascheri 3 verschillende domeinen. De oogst gebeurt volledig manueel. Het tijdstip waarop de oogst plaatsvindt is cruciaal en geschiedt medio september. Fermentatie onder gecontroleerde temperaturen van 18 graden Celsius gedurende 10 dagen, gevolgd door 4 maanden rijping in roestvrijstalen vaten. Na botteling rust de wijn nog 2 maanden op fles.
Herkomst: Langhe DOC
Druivensoort: 100% Arneis

   

Verdeca, Masseria Pietrosa, Puglia IGT, Italia

Proefnotitie: Stuivende aroma’s van witte bloemen, groene appels en honing. Deze verfrissende Verdeca is rijk en heeft rijpe tonen samen met een natuurlijke, plezierige mineraliteit.
Info: Masseria Pietrosa in Puglia is gelegen in San Marzano en werd in 1962 opgericht. De wijnen worden gemaakt door Filippo Baccalaro en zijn typerend voor de terroir. De uitmonstering van de wijnen is zeer stijlvol! De bodem bestaat hoofdzakelijk uit klei en de oogst geschiedt volledig manueel in de tweede helft van augustus. Prefermentatie en schilinweking gedurende 24 uur. Alcoholische fermentatie in barriques van Frans eiken, waarna de wijn nog 3 maanden in barriques rijpt.
Herkomst: Puglia IGT
Druivensoort: 100% Verdeca

   

Domein Pietershof, Chardonnay, Voerstreek, Vlaamse Landwijn, België

Proefnotitie: De wijn heeft een mooie heldere kleur met een neus van verse citrusvruchten, rode appel en roze pompelmoes. Enorm sappig in de mond met een mooie mineraliteit en overwegend aroma’s van citrusvruchten aangevuld met impressies van kweepeer.
Info: Het Pietershof vinificeert voornamelijk witte wijnen van de klassieke druivenrassen zoals Chardonnay, Pinot Blanc , Pinot Gris en Auxerrois. Kenmerkend voor alle wijnen van het Pietershof is de zuiverheid en mineraliteit. Op de prestigieuze proeverijen scoort het Pietershof meer dan gemiddeld en eindigt vaak in de hoogste regionen. De wijngaard met een oppervlakte van 2 ha is gelegen aan het Krindaal, een kronkelende doorgaande weg van De Plank naar Sint Martens- en Sint Pietersvoeren. Met een zonovergoten zuidhelling, aan de noordzijde omzoomd door een dichte bosrand, spreken we hier van een ideale situering van deze wijngaard. Niet alleen de ligging, maar ook de bodem van silex en kalkzandsteen is vrijwel optimaal. Deze kalkrijke bodem, die 70 miljoen jaar geleden werd gevormd door de toenmalige zee die Europa bedekte, verleent de wijnen de zo geliefde mineraliteit. In mooie zomers worden de talrijke dikke silexstenen opgewarmd door de zon en geven ,na zonsondergang , hun warmte af aan de druiven die zich daarna nog urenlang koesteren aan deze ‘aardwarmte’. Alhoewel ons klimaat zeer wisselvallig en onvoorspelbaar is, biedt het microklimaat in de wijngaard, gemiddeld genomen over het hele seizoen genoeg warmte om de druiven te doen rijpen. Op de hiernaast afgebeelde foto ziet u fossielen van zee-egels en pijlstaartinktvissen, overblijfselen van het ondiepe deel van de zee die miljoenen jaren geleden de wijngaard bedekte.
Herkomst: Voerstreek
Druivensoort: 100% Chardonnay

   

Rode wijn

Feudi di San Marzano, Lamadoro Primitivo, Puglia, Italia

Proefnotitie: Intense en langdurige aroma’s van wild fruit, zwarte bessen, specerijen van basilicum en vanille in de neus. Een volle wijn, die zacht is en goed in balans. Een plezierig glas wijn met een fruitige afdronk.
Info: Geweldige druiven voor geweldige wijnen. Voortdurend is men op zoek naar de beste omstandigheden om deze mooie wijnen te produceren en te laten ouderen. De bodem bestaat voornamelijk uit klei met een gemiddelde diepte van 1 meter en de oogst geschiedt volledig manueel half september. Schilinweking gedurende 10 dagen en een alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperaturen. De wijn rijpt vier maanden in eikenhouten vaten.
Herkomst: Primitivo di Manduria DOP
Druivensoort: 100% Primitivo

   

Masseria Pietrosa, Salento IGP, Primavoce Negroamaro, Italia

Proefnotitie: Aroma’s van wilde aardbeien, zwarte bessen, specerijen en tijm in de neus. Een volle wijn, die zacht is en goed in balans. Een plezierig glas wijn met een intense, fruitige afdronk.
Info: Masseria Pietrosa is in Puglia gelegen in San Marzano en werd in 1962 opgericht. De wijnen worden gemaakt door Filippo Baccalaro en zijn typerend voor de terroir. De uitmonstering van de wijnen is zeer stijlvol! De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 100 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat voornamelijk uit klei met een gemiddelde diepte van 1 meter en er staan 4.500 wijnstokken per ha aangeplant. De oogst geschiedt volledig manueel de tweede en derde week van september. Schilinweking gedurende 10 dagen en een alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperaturen. De wijn rijpt enkele maanden “sur Lie”.
Herkomst: Puglia IGT
Druivensoort: 100% Negroamaro

   

Alto Palena, Syrah Reserva, Colchagua Valley, Chile

Proefnotitie: In de neus rijke aroma’s van bessen, gekonfijt fruit, vanille en specerijen. De eerste aanzet is zoet en zwoel, gevolgd door zachte tannines en een lange afdronk.
Info: Van oudsher dateert het domein uit 1879. Het was destijds het eerste bedrijf dat mousserende wijnen in Chili en Zuid- Amerika maakte. Meer dan 100 jaar later startte het bedrijf eveneens met het produceren van stille wijnen. Het bedrijf bevindt zich in Curico Valley t.w. Lontue en heeft een schat aan wijngaarden. De kwaliteit van de terroir komt tot uitdrukking in de wijnen die worden geproduceerd. De oogst is manueel geplukt tussen 4 en 7 april en onderhevig aan een strenge selectie. Alle trossen worden ontsteelt, gevolgd door een schilinweking van 48 uur. De alcoholische fermentatie geschiedt in roestvrijstalen vaten en neemt 7 dagen in beslag. Gedurende de fermentatie 3 keer per dag batonnage. Na de alcoholische gisting rijpt de wijn gedurende 12 maanden in Franse (70%) en Amerikaanse (30%) eiken barriques.
Herkomst: Valle de Colchagua
Druivensoort: 100% Syrah

   

Les Hauts de la Gaffelière, St-Emilion, France

Proefnotitie: In de neus volop aroma’s van bessen, chocolade en vanille. Een puur glas wijn, dat ondersteund wordt door zachte tannines en een mooie mineraliteit.
Info: Les Hauts de la Gaffelière heeft zich weten te profileren als een gedegen handtekening van Maison Malet Roquefort. In deze wijn vindt u de hoge kwaliteitsstandaard en ervaring van Maison Malet Roquefort zeker terug. De bodem bestaat uit combinatie van klei en kalk. De wijn krijgt een traditionele rode wijn vinificatie in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperaturen. Schilinweking gedurende 4 weken. Rijping in eiken barriques en grote houten vaten.
Herkomst: Saint-Emilion A.C.
Druivensoort: De wijn is gemaakt van Merlot en Cabernet Franc.

   

Crozes Hermitage, Cuvée Particulière, Domaine des Rémizières, Rhône, France

Proefnotitie: Een heldere, robijnrode kleur. De aanzet is aromatisch en romig, gevolgd door aangename tannines en een mooie, intense afdronk.
Info: Domaine des Rémizières is sedert 3 generaties familiebezit. Sinds 1973 geschiedt de volledige vinificatie op het domein zelf. Voorheen werden de druiven van 4 ha. wijngaarden nog naar coöperaties gebracht. Het wijngaardareaal bedraagt in totaliteit 30 ha. Het domein wordt geleid door Philippe en zijn dochter Emilie, afgestudeerd oenologe. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 45 jaar oud en de bodem bestaat uit een combinatie van klei en kalk. De oogst geschiedt volledig manueel. Traditionele vinificatie in gesloten thermo gereguleerde tanks, gevolgd door een rijping in houten vaten gedurende 15 maanden (demi-muids: 600 ltr).
Herkomst: Crozes Hermitage AC
Druivensoort: 100% Syrah

   

Rioja, Bodegas Sierra Cantabria, Selección, Tempranillo, Espana

Proefnotitie: Erg fruitig karakter en lichte aroma’s van toast en specerijen. Een goede balans tussen de tannines en zuren. Een lange aanhoudende afdronk.
Info: De bodega stamt uit 1740 en is prachtig gerestaureerd. De wijngaarden beslaan 65 ha. en bevinden zich in Laguardia, Labastide en San Vicente. De familie Eguren beheert het bedrijf nu al in de zesde generatie. De wijngaarden zijn opvallend goed gesitueerd en bijzonder goed verzorgd. Het hele bedrijf ademt een sfeer van vakmanschap uit. De bodem is een compositie van kalk en klei met een onderbodem van zand en gesteente. De druiven zijn afkomstig uit streng geselecteerde wijngaarden en de volledige oogst geschiedt manueel. Koude schilinweking gedurende 24 uur, waarna een alcoholische fermentatie 10 dagen onder gecontroleerde temperaturen. Malolactische gisting gedurende 8 dagen.
Herkomst: Rioja DOC
Druivensoort: 100% Tempranillo

   

Chianti “Vigna di Pallino” Tenuta Sette Ponti, Toscana, Italia

Proefnotitie: Aroma’s van fruit en bloemen. Sappige, verfrissende en plezierige wijn die goed in balans is.
Info: Tenuta Sette Ponti is eigendom van de familie Moretti (2de generatie) en is gelegen in het hart van Chianti. De aangeplante rode druivenrassen zijn: Sangiovese, Merlot en Cabernet Sauvignon en een heel klein percentage andere druiven. De wijngaarden zijn aangeplant tussen 1990 en 1997 en de wijnstokken staan op een bodem van klei en kalksteen. Vinificatie onder gecontroleerde temperaturen in roestvrijstalen vaten gedurende 10 dagen, gevolgd door een malolactische gisting van 5 dagen. De wijn rijpt in roestvrijstalen tanks en vervolgens op fles gedurende 2-3 maanden.
Herkomst: Chianti DOCG
Druivensoort: 100% Sangiovese

   

Barbera d’Alba “Fontanelle”, Cantine Ascheri, Italia

Proefnotitie: Een complex, intens bouquet van zwarte bessen, pruimen, gekonfijt fruit en specerijen. In de mond rond, vol van smaak en rijpe fruittonen met een verfrissende en smaakvolle afdronk.
Info: Van origine waren de Giacomo Ascheri Cellars gelegen in La Morra. In deze regio bestaat nog steeds een dorp dat Ascheri heet. Hier werden begin 19e eeuw de eerste wijnstokken aangeplant en de eerste wijnen geproduceerd. Vandaag de dag bezit Ascheri 3 verschillende domeinen. De oogst geschiedt volledig manueel in oktober. Fermentatie onder gecontroleerde temperaturen gedurende 10 dagen. De wijn rijpt in houten vaten van Slavonisch eiken (75% nieuw hout) gedurende 6 maanden. Daarna rijping op fles gedurende 4 maanden.
Herkomst: Barbera d’Alba DOC, Piemonte
Druivensoort: 100% Barbera

   

Rosso di Montepulciano, Vini Capoverso, Toscana, Italia

Proefnotitie: Intense robijnrode kleur. De wijn heeft een levendig bouquet met veel aroma’s van bloemen. Er is een goede balans tussen het fruit en de aanwezige tannines.
Info: Na haar academische opleiding besluit Adriana Avignonesi zich met passie toe te leggen op haar eigen wijngaarden. Daarbij probeert ze de lijnen van de natuur en van haar wijn producerende familie te volgen. De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van tuf- en zandsteen met hier en daar wat kalk. De oogst geschiedt volledig manueel en de druiven zijn onderhevig aan een strenge selectieprocedure. De druiven worden handmatig geperst. Fermentatie in kleine roestvrijstalen vaten, gevolgd door een korte rijping in roestvrijstalen vaten. Daarna nog rijping op fles.
Herkomst: Rosso di Montepulciano D.O.C.
Druivensoort: Sangiovese en Canaiolo

   

Brunello di Montalcino, Canalicchio di Sopra, Toscana, Italia

Proefnotitie: De neus geurt verfrissend, fruitig en kruidig met elegante tonen van kersen en bessen. De aanzet is vol en zacht met fluweelzachte tannines en een lange, intense en aromatische afdronk.
Info: In 1962 werd Azienda Agricola Canalicchio di Sopra opgericht door Primo Pacenti. Het domein bevindt zich in het noordelijk gedeelte van de gemeente Montalcino. Canalicchio bezit 60 ha. grond, waarvan 15 ha. met wijngaarden is aangeplant en 2 ha. met olijven. Reeds 3 generaties wordt er met veel passie en kunde wijn geproduceerd en gebruikt men de meest nieuwe technologieën met respect voor oude tradities en de natuur. De wijnstokken staan aangeplant in twee verschillende zones in Montalcino, tw: Canalicchio di Sopra en Le Gode di Montosoli. De verschillen in ligging en bodem zorgen voor verschillende types Sangiovese, die in de kelders zorgvuldig samen versmolten worden tot een prachtig resultaat. De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van klei, mergel en op bepaalde plaatsen lagen met kalk. De oogst geschiedt volledig manueel. Schilinweking gedurende 15-20 dagen. Alcoholische fermentatie in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperaturen. De wijn rust nog 36 maanden in vaten van Slavonisch eiken van 25 hl. waarna de wijn nog 1 jaar op fles rijpt.
Herkomst: Brunello di Montalcino DOCG
Druivensoort: 100% Sangiovese